Friday, June 8, 2012

(ngetes) artinya "buffer stock" apa hayoooo? qiqiqi

24 comments:

  1. Buffer Stock is a stock held to reduce the negative effects (stock-out costs) of an unusually large usage of stock.

    Buffer stock schemes seek to stabilize the market price of products by buying up supplies of the product when stocks are plentiful and selling stocks of the product onto the market when supplies are low.

    In theory buffer stock schemes should be profit making, since they buy up stocks of the product when the price is low and sell them onto the market when the price is high. However, they do not often work well in practice. Clearly, perishable items cannot be stored for long periods of time and can therefore be immediately ruled out of buffer stock schemes. Setting up a buffer stock scheme also requires a significant amount of start up capital, since money is needed to buy up the product when prices are low. There a re also high administrative and storage costs to be considered.

    The success of a buffer stock scheme however ultimately depends on its ability to correctly estimate the average price of the product over a period of time. This estimate is the scheme’s target price and obviously determines the maximum and minimum price boundaries. But if the target price is significantly above the correct average price then the organisation will find itself buying more produce than it is selling and it will eventually run out of money. The price of the product will then crash as the excess stocks built up by the organisation are dumped onto the market. Conversely if the target price is too low then the organisation will often find the price rising above the boundary, it will end up selling more than it is buying and will eventually run out of stocks.

    *sibuk sendiri nyari kamus :))

    ReplyDelete
  2. bahasa indonesiane mbaaa
    apa?
    bukan definisi

    xixi

    ReplyDelete
  3. jadi ceritanya ada yang mention di @ID_AyahASI trus diRT, nyebutin "buffer stock ASIPku cukup, horeee"
    aku mikir "buffer?? larutan penyangga??? ASIP dijaga pH2nya gitu siy???" -> sok kimiawati

    eh setelah dicek di kamus, buffer stock itu satu rangkaian, dan artinya adalaaaaaaaah


    tebak yaaaaaaaah

    ReplyDelete
  4. kalo' ngomongin buffer ingetnya ke memory komputer siy :-D
    brati apa dong buffer stock yg dimaksud ?
    persediaan yg aman ? jadi maksudnya meskipun berhenti memerah sekian lama, masih punya stok ASI yg gak habis sampe' anak umur 2thn ? :-D

    ReplyDelete
  5. kalau ngomongin buffer ingat plajaran kimia. hahahaa

    ReplyDelete
  6. hahahaa.. aku juga keingetannya larutan penyangga :D

    ReplyDelete
  7. @all

    jawaban yang benar adalaaaah

    jawabannya mba Ariiiii :D

    ReplyDelete
  8. ning perlistrikan ga eneng buffer ya?
    :p

    ReplyDelete
  9. iya bisa
    cuma kalo persediaan lebih ke arti stocknya

    ReplyDelete
  10. ahay iya yah kalo bukavideo di yutup buffering mulu

    iya bener mba
    cuma kalo ampe 2 taun ga tau juga si
    maksudnya stocknya nambah terus

    ReplyDelete
  11. sama!
    sok2an si yah gaya2an sebagai anak kimia :p

    ReplyDelete
  12. anak MIPA keknya emank mikirnya terlalu pelajaran :P

    ReplyDelete
  13. eh,gini2 kan saya skarang jadi guru privat plajaran kimia.
    TA saya juga ada kaitannya dengan kimia. hahhaayyy

    ReplyDelete
  14. buffer ~ larutan penyangga ~ youtube
    :))

    ReplyDelete
  15. Brarti dapet hadiah ni, asikkk...

    Brarti itu stok yg ada di freezer kali ya haha soale aku selain nyetok bumbu jadi dan kaldu di kulkas bawah, aku jg simpen yg beku di atas, dan itu menolong bgt pas bumbu dan kaldu habis di stok bawah, sekaligus alarm untk bikin yg baru segera kalo mau kontinyu masaknya xixix

    ReplyDelete
  16. Kemarin rencana nyetok asi jg begitu, sedia 2 container di bwh dan 1 container di atas

    ReplyDelete
  17. Tapi emang si kalo baca buffer, ni otak larinya ke larutan penyangga bahan kimia mulu

    ReplyDelete
  18. @ncus
    tukang donlot -> aku :))

    @mb ari
    yup yup
    wah rajin yah mba ari
    bener banget tuh jadi ready selalu ya

    hadiahnya kitchen set (gambarnya doank) :p

    ReplyDelete

visitor

free counters